Marmarabirlik'e huzur geldi

Marmarabirlik

Marmarabirlik'te ilk kez sakin bir genel kurul yaşandı. Hidamet Asa başkanlığındaki yönetim kurulu ile denetim kurulu oybirliğiyle güven tazeledi.






Marmarabirlik
tarihinin en sakin genel kurulu gerçekleştirildi. Hidamet Asa başkanlığındaki yönetim kurulu ve denetim kurulu güven tazeledi. Marmarabirlik tarihinde yaşanan bir başka ilk de, bir kadın delegenin birlik genel kurulunda oy kullanmasıydı.


Kısa adı Marmarabirlik olan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin olağan genel kurulu, Başköy Tesisleri'ndeki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda, birlik yönetim ve denetim kurullarının faaliyetleri oybirliğiyle kabul edildi. Birliğin bütçesi de dahil tüm maddeler yine oybirliğiyle geçti.

Yönetim kurulu seçimlerine ise Hidamet Asa başkanlığında, Refi Taviloğlu, Cengiz Sayın ve Hüseyin Peker'den oluşan tek listeyle gidildi. Genel Müdür İbrahim Minareci'nin doğal üyesi olduğu yönetim kurulu, kullanılan 248 geçerli oydan 241'ini aldı. Denetim Kurulu üyeliklerine ise yeniden Fevzi İpek ile Kemal Dinç seçildi.

Önceki yılların aksine çok sakin geçen Marmarabirlik Genel Kurulu'nda bir ilk yaşandı. Erdek delegeleri arasında yer alan ve aynı zamanda Erdek Karşıyaka Beldesi Belediye Başkan Yardımcısı olan Ayşe Ertürk, ilk kadın delege olarak birlik tarihine geçti.


İLK KADIN DELEGE Ayşe ERTÜRK

BÜYÜMEYE DEVAM


Genel kurulda delegelere hitaben bir konuşma yapan Başkan Hidamet Asa, geçen zeytin alım kampanyasına ilişkin bilgiler verdi, zor bir yıl geçirildiğini söyledi. Asa, toplam 90 milyon lira tutarındaki ürün ödemelerini tamamladıktan sonra, 10 yıl aranın ardından üreticilere gübre yardımına başlandığını bildirdi. Hidamet Asa, kredi limitini gübre alımıyla dolduran ortaklara ayrıca zirai ilaç alımlarında kullanılmak üzere ortak başına 500 lira kredi tahsis edildiğini müjdeledi.

Avans fiyatla ürün alımlarının önemine değinen Asa, Marmarabirlik'in yere sağlam basması ve piyasayı yönlendirmesi için avans fiyat ile alım büyük önem taşımaktadır” dedi.

Marmarabirlik'in satış ve pazarlama politikaları, satış miktarı ve elde edilen gelirle ilgili de ayrıntılı bilgi veren Başkan Asa, şunları söyledi:

Birliğimiz her geçen gün büyümekte ve satışlarımız artmaktadır. İhracat yaptığımız ülke sayısı Kosova, Yunanistan, Rusya ve Çin ile birlikte 38'e çıkmıştır. 1 Kasım 2011-31 Mart 2012 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat miktarımızı yüzde 44 oranında arttırdık. Lira bazında yüzde 65, dolar bazında ise yüzde 40 oranında büyüme gerçekleştirdik. Toplam satış miktarımız 30 bin ton seviyelerine yükselmiştir. Bu yılki hedefimiz 35 bin tondur.”

Marmarabirlik'in satışlarını artırmak için yeni pazarlar bulabilmek adına sürekli araştırma içinde olduklarını belirten Asa, Bu kapsamda bir taraftan THY ile mevcut işbirliğimiz genişletilmiş, diğer taraftan da toplu alım yapma potansiyeli olan Kızılay, Tika, Türk Silahlı Kuvvetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı, büyükşehir belediyeleri ve çeşitli vakıflarla görüşme yaptıklarını bildirdi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli